Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Шампионът от „Спа" ще се снима в екшън

Шампионът от „Спа

Рали пилотът Павел Лефтеров се завърна от „Спа" с шампионската купа в германските серии DTC (спринтови надпревари за туристически автомобили). Благодарение на него още при първото участие на български състезател в тях (с "Фолксваген Scirocco") родният трибагреник беше победоносно развят, в компанията на още два германски. А сезонът му приключи с общо 3 втори и едно първо място.

Младата надежда на моторните спортове призна, че тази година е различна и за трупане на опит, а голямата му цел е да се подготви и да участва успешно в „24-те часа на Льо Ман" - върхът на сладоледа в състезанията за издръжливост.

В краткосрочна перспектива очакванията към него са догодина да спечели европейска титла. Както и да запише успешна роля в новия филм „Бензин", за който е получил покана. Снимките за екшъна, който ще е изпълнен със зрелищни каскади, стартираха неотдавна и трябва да приключат през ноември.

„Тази година беше особена, защото след толкова години в състезания със задна предавка, тази година трябваше да свиквам с предна, обобщи сезона Лефтеров. - Трябваше да си променят рефлексите, да правя промени. Но догодина ще участвам в състезания за издръжливост и се надявам да се подготвя за „24-те часа на Льо Ман". Така че пак минавам на задно предаване. Знам, че има българин, който вече е участвал там и съм фен на Мартин Чой. Българите трябва да се подкрепяме и няма значение, че той е в друг спорт (мотоциклетизъм, б.а.). Спечелих титлата на пистата „Спа", която ми е любима, защото е бърза и се изисква смелост, за да успееш на нея. По тази причина тя е любима и на мнозина други пилоти. Иначе аз съм почитател на старата школа във Формула 1, както и на Джеймс Хънт (големият конкурент на Ники Лауда през 70-те, б.а.), защото тогава не е имало сигурност и рискът е бил голам. В близка перспектива ми предстои и роля във филма „Бензин", а поканата ми дойде неочаквано, но приех", заключи Лефтеров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе