Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Савченко се прибира в Киев

Савченко се прибира в Киев

Надежда Савченко е в самолет, който лети от Русия към Киев. Това съобщава Ройтерс, като се позова на източник, близък до властите. По-рано днес се появи непотвърдена информация за сделката -  разменяне на украинския военен пилот за двама руски войници. "Те си идват", потвърди източникът, като уточни, че Савченко е на борда на самолета на украинския президент Петро Порошенко. 

Украинските власти помилват руските граждани Евгений Ерофеев и Александър Александров, които изтърпяваха 14-годишни присъди, издадени по обвинения в извършване на терористичен акт и водене на война на територията на страната. Двамата руснаци вече пътуват към южния руски град близо до границата с Украйна Ростов на Дон.

Вчера правният защитник на Надежда Савченко Марк Фейгин заяви, че се опитва да я убеди да подаде аналогична молба от руския президент Владимир Путин, отбелязва Асошиейтед прес, цитирани от БНТ.

Савченко бе пленена от проруските сепаратисти в Източна Украйна и предадена на Русия, където  бе осъдена на 22 години затвор за предполагаемата ѝ роля в убийството на двама руски журналисти.

Тя се превърна в родината си в символ на съпротивата срещу Русия и бе избрана задочно за депутат.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе