Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Сърбия втори ден се радва на сватбата на годината

Сърбия втори ден се радва на сватбата на годината

Сватбата на принц Филип и Даница Маринкович вече втори ден е събитие номер 1 в Сърбия. Младоженците са венчаха вчера в катедралния храм в Белград, а кумове бяха принцеса Виктория от Швеция и баткото на Филип принц Петър. Престолонаследникът Александър Караджорджевич благодари на всички за топлите поздрави чрез пресслужбата си. 

Специален гост на събитието бе кралица София от Испания, а оттам дойде и майката на младоженеца Мария де Глория Орлеан и Браганса, който е майка младоженеца. Булката пък бе в рокля на сръбската дизайнерка Роксана Илинчич. 

След църковната вечавка, гостите се отправиха към Белия дворец, който е строен от прадядото на принц Филип - Александър I.

Това е един от най-красивите дни на живота ми и аз съм много щастлив, че мога да го споделя с вас. Ние сме тук, за да отпразнуваме началото на съвместния живот на Филип и Даница. Искаме те да бъдат изпълнени с радост и любов. Това е мой дълг и привилегия е да посрещна нейно височество принцеса Даница в нашия дом, приветствам и родителите й. Искаме младоженците да бъдат съпътствани от късмет, здраве, хармония и семейна благословия, заявил таткото принц Александър в речта си на тържеството.

Даница и аз искаме да кажем на всички - благодаря, че сте с нас в най-красивия ден от живота ни. Ние сме щастливи и споделяме радостта си с вас. Благодаря ви родители, които рганизирахте този прекрасен празник  в Белия дворец. И преди всичко, благодаря ви, Даница , за вашата любов, с която  ме направите най-щастливият човек в света, е казал принц Филип пред родните и гостите. 

Гости на вечерята са били изтъкнати личности от света на културата, изкуството и политиката, както и много граждани, които подкрепят идеята за завръщане на монархията в Сърбия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе