Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Сани празнува в руски клуб

Сани празнува в руски клуб

Напълно закономерно голямата звезда на българския зимен спорт и най-вече на олимпиадата в Сочи Александра Жекова отпразнува успешното си представяне с подобаващо парти. Сани, баща й Виктор и част от българските олимпийци посетиха руския клуб, който е само за участници в игрите. Той и се намира в района на "Роза Хутор", близо до трасето за сноуборд. "Първоначално мислех да отбележим петото място с по чаша вино, но после отидохме в руския клуб", разказа Сани. "Там беше страшно. Имаше много танци, хубава музика и наистина се забавлявахме". Преди това Жекова е прочела стотици sms, имейли и поздравления във Фейсбук. "Наистина получих поздрави от цял свят. Благодаря на всички за милите думи и подкрепата по пътя към Сочи".


Жекова имаше разтоварващ ден след силните емоции от стартовете в неделя. Тя спа до по-късно от обикновено, а после отдели повече време за себе си, като преди обяд направи лек фитнес. В 11,00 ч възнамеряваше да гледа бордъркроса на мъжете, но стартът на състезанието бе отложен поради гъста мъгла. Жекова мина през офиса на БОК и сподели впечатленията си от станалото ден по-рано, като отново заяви, че приема нещата изключително спокойно и позитивно.
По това време баща й Виктор бе на пистата, за да помага на колегата си Георги Атанасов - Джоко в тренировъчните спускания на сноубордиста Радослав Янков. Жеков правеше заедно с Джоко до късно през нощта предишния ден бордовете на нашия представител в паралелните сноуборд слаломи.


Ден след старта Сани и майка й Божана бяха специални гости на къщата на P&G в олимпийския парк. Именно по покана на глобалния спонсор на МОК и кампанията "Благодаря ти, мамо" Божана е на игрите. Преди официалната част тя получи като подарък от домакините маникюр в цветовете на българското знаме. При влизането в къщата Сани сложи автографа си под този на руския световноизвестен хокеист Александър Овечкин. Тя нарисува стрелка към името му и написа още "легенда".


Сани и майка й получиха от "Стандарт" специален подарък - книгата "Чудесата на България". След това те се снимаха с нея на фона на олимпийския парк, като това бе и първото стъпване на Жекова в парка. Звездата на сноуборда призна, че се гордее много със снимката си със Аксел Лунд Свиндал в селото. Междувременно обаче стана ясно, че норвежецът, който не взе медал в скоростните дисциплини и суперкомбинацията, прекратява участието си на игрите поради проблем с алергия.

Алпиец в леглото на Зографски

От днес в Сочи пристигна и последният български олимпиец, който ще участва на Игрите. Скиорът алпиец Стефан Присадов и тренорът Иван Каневчев се настаниха в стаята освободена снощи от Владимир и Емил Зографски. Стефан ще стартира на гигантски слалом в сряда и на слалом в събота.

Хеттрик за Дария в Сочи

Кралицата на Сочи се казва Дария Домрачова. Състезателката от Беларус спечели трети златен медал на Игрите и се превърна в най-успешната биатлонистка в историята на зимните олимпийски игри. Спряганата за гадже на легендарния Оле Ейнар Бьорндален бе над всички в масовия старт на 12,5 км. Само с 1 грешка в стрелбата тя изпревари Габриела Соукалова. Чехкинята също бе с 1 пропуск на огневия рубеж. Със силен финален спринт Тирил Екхоф от Норвегия спечели бронзовия медал. Домрачова стана първата жена, която печели три индивидуални олимпийски титли в биатлона. Три златни отличия има и германката Кати Вилхелм, но едно от тях е спечелено в щафета.

Преди игрите в Сочи 27-годишната Дария имаше само един бронз в индивидуалния старт във Ванкувър, но с представянето си в Русия заслужи правото да бъде обявена за спортист номер 1 на 22-рата бяла олимпиада.

Класиране по медали

1. Германия 7 3 2 12
2. Холандия 5 5 7 17
3. Норвегия 5 3 7 15
4. Швейцария 5 1 1 7
5. Русия 4 7 5 16
6. Канада 4 6 4 14
7. САЩ 4 4 8 16
8. Беларус 4 0 1 4
9. Полша 4 0 0 4
10. Китай 3 2 0 5

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе