Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Самолет кацна по погрешка във военна база

Самолет кацна по погрешка във военна база

Американски пътнически самолет се приземи по погрешка във военна база в Южна Дакота в четвъртък вечер. Инцидентът предизвика суматоха както сред пътниците, така и сред военните в авиобазата.

Самолетът на "Делта еърлайнс" от Минеаполис със 130 пътници на борда трябвало да пристигне на летището в Рапид Сити, Южна Дакота, около 21 ч в четвъртък. Вместо това обаче няколко минути преди уречения час машината се приземила на друго летище - във военната база "Елсуорт", която се намира едва на 15 км от гражданското летище на Рапид Сити. Неочакваното кацане хвърлило в недоумение военнослужещите, които предприели пълна проверка на машината. Пътници от самолета разказват, че в салона влезли за проверка въоръжени военни, заедно с куче, а пътуващите били помолени да спуснат сенниците на прозорците си. За спокойствие на пътниците и близките им било разрешено използването на мобилни телефони. Проверката на самолета продължила два часа и половина, преди машината да бъде пусната да излети за крайната си дестинация.

Какво е довело до грешката, не става ясно. Екипажът е отстранен временно от работа до изясняване на случката. Една от версиите е за грешка на диспечер. Авиоспециалисти разказаха пред американските медии, че освен че са близко, двете летища много си приличат, а пистите им са ориентирани по един и същи начин, а подобни инциденти са ставали и преди.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе