Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Съдът остави Йоан Матев зад решетките

Съдът остави Йоан Матев зад решетките

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Йоан Матев, обвинен, че убил Георги Игнатов на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в София. От май до сега е изготвена психиатрична експертиза, според която Матев разбира действията си. Нови доказателства няма. Младежът, който беше задържан в края на февруари, поиска да излезе на свобода, защото вече достатъчно дълго е престоял в ареста. Ако е на свобода обаче, според съда, Матев може да извърши ново престъпление.

Защитата се обоснова, че разследването върви много бавно и мудно. За седем месеца Йоан не бил търсен от разследващите. Освен това вече е разколебано и предположението, че той е извършил престъплението. А доказателствата били само косвени. Довод, с който съдът не се съгласи.

Никъде, според защитата, нямало ДНК материал от Йоан, а на охранителните камери се виждало само момче, което бяга. Според съда, обаче, този запис съвпада по време с последните разговори на Георги. Йоан пожела да бъде освободен от ареста, за да продължи да учи.

Прокуратурата контрира, че няма разколебаване в доказателствата. Решението на съда не е окончателно. Йоан Матев може да обжалва пред по-горната инстанция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе