Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Съдът одобри споразумението със Сидеров

Съдът одобри споразумението със Сидеров

Софийският градски съд (СГС) одобри споразумението между Волен Сидеров и Десислав Чуколов и прокуратурата за инцидента в НАТФИЗ от миналия октомври. След като двамата се признаха за виновни, те бяха осъдени на пробация и обществено полезен труд. Второто ще се осъществява чрез удържане на 13 процента от месечната заплата на депутатите. Сидеров бе осъден на девет месеца, а Чуколов на шест месеца пробация. Присъдите на двамата влизат в сила веднага, тоест, те вече се водят осъждани, предаде БНР.

Общото дело на Сидеров и Чуколов е за среднощното нахлуване в НАТФИЗ, където издирваха със снимка в ръка "закононарушител". Два дни по-късно – в нощта след първия тур на местните избори, те отново бяха в Академията, а посещението им там завърши с удар в лицето на Сидеров и няколкочасов престой на националиста в Първо РУП.

Същевременно друг състав на СГС не одобри споразумението между прокуратурата и Сидеров за хулиганска проява по време на протест пред парламента през 2013 г. Сидеров се признава за виновен за действията си пред Народното събрание, за които му е повдигнато обвинение за лека телесна повреда на полицай. За да откаже споразумението, съдът се мотивира, че Сидеров вече е постигнал друго споразумение за пробация по друго обвинение. Според съдия Колева, предложеното наказание е твърде леко, тъй като за хулиганство се предвижда до пет години затвор, а за лека телесна повреда - до три. Освен това деянието е извършено от народен представител пред сградата на парламента.

Така Прокуратурата и Сидеров ще трябва да преговарят за по-тежко наказание. Ако не се споразумеят, делото за хулиганските действия на Сидеров пред парламента през 2013-а година ще се гледа по нормалния ред, а съдебният състав няма да се ползва от направените самопризнания на лидера на „Атака", уточни в определенията си съдия Колева.

Предстои да научим съдбата и на третия случай от преди три години, който трябва да се гледа в 13.30 часа.

Софийски градски съд одобри третото споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата. То е за хулиганство, извършено на 17 май 2011 г. в Батак. Тогава Сидеров се качи на трибуната и провали честване. Според споразумението той трябва да се среща с пробационен служител в продължение на 8 месеца и още 8 месеца да му се удържат 13% от заплатата.

На въпрос признавате ли се за виновен, лидерът на "Атака" отговори положително.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе