Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Русия кани ИААФ на проверка

Русия кани ИААФ на проверка

Русия кани ИААФ на проверка в Русия за изясняване на подробностите по скандала. Генералният секретар на федерацията по лека атлетика Михаил Бутов разкри, че няма представа кога от международната федерация ще пристигнат в Москва, но че от Русия са готови да ги посрещнат и да им съдействат. "Очакваме някой от членовете на съвета към ИААФ да пристигне. Не знаем кога и кой ще дойде. За нас няма проблем, ние уважаваме всички", заяви Бутов пред ТАСС.

Скандален шеф иска реабилитация

Бившият президент на руската федерация по лека атлетика Валентин Балахничев ще обжалва решението на Окръжния съд в Самара. Той отказа да признае законното изземане на оклеветяващи материали от телевизията ARD. Те направиха разследване, в което демонстрираха как руските спортисти са взимали допинг и са били укривани от него.

"Той няма да спре с опитите да се добере поне до част от истината. Балахничев наистина вярва, че информацията, представена във филма не е вярна и представлява клевети. Лентата показва, че той имал изградена система, в която всеки спортист взема допинг, или че той се отказва от националния отбор. Това са пълни глупости", заяви адвокатът на руската федерация по лека атлетика Артьом Пацев. Той обясни, че това ще е последната касация на делото, и съдът ще излезе със становище до 5 - 10 дни.

Плуването плаши с бойкот в Рио

Ръководителят на Световната асоциация на плувните треньори (WSCA) Джон Леонард призова за ефективен бойкот на Олимпийските игри в Рио, в случай, че на руските атлети им бъде разрешено да участват. Според Леонард, допингираните трябва да бъдат наказвани, а не толерирани. "Русия не може да промени своята антидопингова система, без да смени спортната си политика. Докато това не се случи, те не трябва да участват на Олимпийските игри. Ако ИААФ измисли друг вариант руските атлети да играят в Бразилия, ние ще бойкотираме Олимпиадата и няма да се състезаваме", категоричен бе Леонард.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе