Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Русенският университет е с нов ректор

Русенският университет е с нов ректор

С 176 гласа досегашният председател на Общото събрание на Русенския университет – чл.-кор. проф. Христо Белоев бе избран за ректор на висшето училище, съобщават оттам. Той ще ръководи институцията до края на мандата през 2019 година. До избора се стигна след като ректорът проф. Велизара Пенчева подаде оставка пред Академичния съвет на Русенския университет на 24 януари.

Единственият кандидат за ректорския пост – чл.-кор. проф. Христо Белоев бе номиниран от седемнадесет катедри, пет факултета, трите филиала (в Силистра, Разград и Видин) и Студентския съвет. На заседание на Общото събрание на университета той представи платформата си за управление.  

„Съзнавам ясно, че динамичното време, в което живеем, икономическата криза и демографският срив изискват нови подходи за решаване на проблемите, нови форми, методи и средства на работа. Ще ги търсим и прилагаме заедно, ще се променяме и ще вървим напред. Но едно няма да променя, защото то е заложено дълбоко в мен - доверието и уважението към хората, твърдото убеждение, че те са най-ценният ни капитал и че в тях трябва да се инвестира непрекъснато“, каза чл.-кор. Белоев пред аудиторията.

В обръщението си към академичната общност проф. Велизара Пенчева благодари за съвместната ползотворна работа през изминалите две години.

Церемонията по официалното встъпване в длъжност на новия ректор на Русенския университет ще се състои утре, 21 февруари 2018, от 13 часа в Заседателната зала на Ректората.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе