Извънредни новини

Кметът на Русе даде старт на полуфиналите на Фен Купа 2016

Кметът на Русе даде старт на полуфиналите на Фен Купа 2016

Кметът на Русе Пламен Стоилов даде старт на регионалните полуфинали на Фен Купа 2016 за областите Русе и Силистра. „Много се радвам, че Фен Купа е тук за 14-та поредна година. Най-голямата ми радост идва от факта, че това, което си пожелахме миналата година тук на тази сцена, вече е реалност. Местната ни футболна гордост „Дунав 2010" е отново в елита, където му е мястото. Сигурен съм, че това ще вдъхнови и всички участници тук на терен. Пожелавам им късмет и нека най-добрият победи", сподели Стоилов.

Арена на футболните дербита е стадион „Дунав". Днес и утре там ще се играе страхотен футбол, ще се лее студена бира и ще бъдат раздадени стотици награди на всички посетители на терен. Турнирът, превърнал се през годините във футболен празник за крайдунавския град, ще разгърне своята уникална палитра от игри и емоции и отново ще докаже максимата, че „Фен Купа е повече от футбол".

Полуфиналистите пък ще покажат, че са нещо повече от „приятелски отбори". Както повелява регламентът, те са общо 32 и са най-добре представилите се сред над 100-те тима в предварителните квалификации. Всеки отбор, достигнал до полуфиналната фаза, е оборудван с оригинални екипи от Joma и изглежда не по-зле от тимовете в професионалния ни ешелон. Залогът пред момчетата от Русе и Силистра е, както винаги, много висок. Само един отбор ще спечели престижната титла на регионален шампион и ще си запази място за националните финали на турнира. Кулминационният кръг в 14-тото издание на Фен Купа ще противопостави 12-те най-силни любителски отбори в България, а най-добрият сред тях ще последва Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу.

Преди утре да бъде излъчен регионалният първенец на Русе и Силистра, посетителите на стадион „Дунав" ще могат да се насладят на 64 динамични дербита и да изпробват късмета и уменията си в игрите край терените. Днес емоциите ескалираха още в първата серия от мачове при сблъсъка между „Парк Дизайн" и „Скални орли АБВ". „Парк Дизайн" почти веднага откриха резултата със светкавична контраатака и до края на първото полувреме успяха да удвоят аванса си с красив удар от воле. „Скални орли АБВ", верни на името си, играха много сърцато и упорито и върнаха един гол в последната минута на мача, оформяйки крайното 2:1 за „Парк Дизайн".

Предстоящите футболни стълкновения през уикенда се очертават да бъдат дори още по-интересни. Паралелно с дербитата на стадион „Дунав" днес следобед Фен Купа 2016 ще пренесе емоциите си и в русенския „Парк на младежта". Там жителите на града ще могат да се включат във вълнуващ мач със зорб топки. Надуваемите „брони" са доста популярни сред футболните фенове напоследък, а активацията с тях е безплатна и достъпна за всички ентусиасти, навършили пълнолетие. Зорб мачовете ще бъдат заснети и увековечени със страхотно видео, което скоро ще е достъпно на Facebook страницата на турнира.

Името на регионалния шампион за Русе и Силистра ще стане ясно в неделя (5 юни) веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 ч.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе