Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Челни позиции за Hyundai Off-Road Racing Team в рали „Гърция"

Челни позиции за Hyundai Off-Road Racing Team в рали „Гърция

Вторият състезателен ден от II кръг на Източноевропейския шампионат „Баха" в Гърция, донесе успех на българския екипаж Цветомир Иванчев и Ивайло Николов. Родният тандем от Hyundai Off-Road Racing Team успя да се изкачи във временното класиране и финишира със своя Hyundai Santa Fe T1 на второ място сред автомобилите. В генералното класиране, тандемът се нарежда на четвърта позиция и увеличава разликата с опонентите си.

В етапи с дължина от 400 км, водачеството се сменяше постоянно, като Дончо Цанев и Ива Бонева стигнаха до второто място в генералното класиране, а тандема Николай Гочев/Тодор Христов спечели етапна победа. Екипажът Гергов и Колев получи наказание и изгуби добрите си позиции, а отборите Русев/Трифонов и Чолаков/Жеков продължават, въпреки техническите си проблеми.
Днешният състезателен ден е с дължина 200 км., разделени в три етапа, в района на Преспанските езера, като разликите при лидерите в началото на класирането са в рамките на 5 до 7 минути. Родните екипажи продължават оспорваната борба по трасетата със своите опоненти и ще се борят за призови места за българския флаг.
Прототипът Hyundai Santa Fe T1 е с 300 к.с., 600 Нм максимален въртящ момент и 3,0-литров двигател. Окачването е койлоувъри с по два амортисьора на колело. Предавателната кутия е Н-образна 5-степенна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе