Извънредни новини

Римейк на Божията ръка за Камата

Римейк на Божията ръка за Камата

Камата привиква част от звездите за тренировки още на 17 май

Залагат, че Марадона ще повтори номера от 1986 г. и на "Васил Левски"

6 дни остават до грандиозното шоу на стадион "Васил Левски", с което Христо Стоичков ще отбележи 50-годишния си юбилей. Каймакът на футболния свят ще дойде на крака за празника на легендарната осмица. Феновете вече залагат какво ще се случи на 20 май. 31 е коефициентът Марадона да направи римейк на Божията ръка, както се прочу голът му от Мондиал 1986 от четвъртфинала срещу Англия.

Друг любопитен залог е Стоичков да вкара гол зад централната линия. Букмейкърите дават 88,88 коефициент за попадение от над 60 метра за Ицо. Като най-вероятна прогноза се явява Камата да вкара първия гол с крак - 1,38 коефициент. Със същата ставка е и да отбележи хеттрик.

Дилма удря по юбилея на Ицо

На 20 май ще се състои едно от най-големите спортни събития у нас, които ще отекват с години. Това безспорно е шоуто, с което Христо Стоичков ще почете юбилея си. Камата навърши 50 години на 8 февруари, но запази черешката на тортата за този месец, като покани за мач едни от най-големите родни и световни футболисти. Един от тях обаче е заплашен да не дойде заради проблемите в страната си, алармират от Испания и Бразилия. Става въпрос за Ромарио. Бразилецът, който е един от най-големите приятели на Камата, е сенатор и има доста главоболия около отстраняването на Дилма Русев. Иначе всеки би искал да го види отново заедно със Стоичков на терена. Двамата заформиха един от най-смъртоносните тандеми в историята с екипа на "Барса". Друг негов сънародник вече отказа мача в София. Ривалдо се е контузил и се подложил на операция.

Медиите в Барселона пък нямат търпение да дойде 20 май, за да видят отново "Дрийм тийма" на Йохан Кройф. Водач на играчите, които пренаписаха историята на "Барса" ще бъде Рексач, след като Йохан си отиде. Другият помощник на великия Кройф - Тони Бруинс Слот, също има здравословни проблеми и нямало да може да дойде. Под въпрос са още Гуардиола, Субисарета, Бускетс и Еузебио заради клубни ангажименти.

"Стандарт" научи също, че една от най-глезените звезди ще бъде не кой да е, а самата Божия ръка. Диего Марадона е поискал от Стоичков да му уреди чартър до София. "България? Знам Христо Стоичков. Това ми е достатъчно", обяви неведнъж Дон Диего. Той ще върне жеста на Стоичков с присъствието си у нас, след като Камата бе една от перлите за бенефиса му на "Бонбониера". Ицо дори качи колегата си на конче след мача. Стоичков си остава и един от малцината, заради които Марадона е готов на всичко, твърдят запознати и припомнят интересна случка между двамата. Тя е от последните години на Ицо в националния отбор. Покрай турне в чужбина става ясно, че и Марадона е в същата страна. Естествено, двамата си уговарят среща в хотела. Марадона идва, а Христо кани колегата си по стая Христо Йовов, който е взел под крилото си, да се присъедини. "Какво толкова става?", отвръща му младият по това време вече бивш играч на "Левски". И после очите му светват, като вижда за какво иде реч.

Първата част от звездите ще дойде у нас още на 17 май. Тогава Христо Стоичков е планирал тренировка. "Не можем без едно или две занимания", отсякъл Камата пред приятели. Не е ясно обаче къде ще се проведе то. Задължително обаче една от тренировките ще се проведе на "Васил Левски".

Чакат Диего да вкара с ръка

С наближаването на юбилейния мач на Христо Стоичков естествено тръгнаха и букмейкърските прогнози. Доста разнообразни и любопитни неща предлагат от "ЕФбет" на клиентите си. Най-интересни са вариантите при голмайсторите. Всички поканени са наредени с различни коефициенти да отбележат попадение. Прави впечатление обаче методът за реализиране на Диего Армандо Марадона. 31,00 е ставката той да забие топката в мрежата с ръка. Другата оферта за Марадона е да се разпише с глава. Букмейкърите предлагат и залог за два или повече гола за Божията ръка. Естествено най-много са ставките около Стоичков. Брой голове, метод на вкарване - глава, крак, дузпа. Освен това се чака да се разпише от фаул, но с десен крак - 3,08. Впечатление правят самите коефициенти. Повечето от тях имат осмица, което се обяснява с любимия номер на Ицо. Камата да пропусне дузпа е оценено на 18,88. За Димитър Бербатов и Стоичков има ставки и за уцелване на гредата. Като 3,58 е за Ицо, а 5,00 за Митко. Друг любопитен залог е носителят на "Златната топка" за 1994 г. да вкара гол зад централната линия. Букмейкърите дават 88,88 коефициент за попадение от над 60 метра. Като най-вероятна прогноза се явява Стоичков да вкара първия гол с крак - 1,38 коефициент. Със същата ставка е и Камата да отбележи хеттрик.

Кампос: Хванах му дузпа и го ядосах

Един от гостите на Стоичков ще е неговият върл неприятел от 1994 г. Хорхе Кампос - вратарят на Мексико. Преди онзи знаменит осминафинал с България на световното в САЩ Папагала си позволи да предизвика Камата и да засегне голмайсторските му умения. Резултатът е всеизвестен - Ицо го уши още в 7-ата минута с неспасяем удар. Въпреки този дуел Кампос е сред поканените на "Васил Левски" и ще има за задача още веднъж да опази вратата си от левачката на юбиляря.
"Стоичков ми е вкарвал много голове, но това не може да развали нашето приятелство", обяснява мексиканецът. - Дълги години те минаваха през съзнанието ми и сега си знам урока! Аз тогава спасих дузпата на Балъков - бях изучавал как бие и знаех къде ще стреля. Сигурен съм, че Христо Стоичков щеше да бие последната и щях да му я хвана - както направих в контролата срещу България в София преди световното. Ах, как го ядосах тогава! Иначе в редовното време беше късметлия. Е, шегувам се, той е велик футболист и мой много, ама много добър приятел.
***
Стоичков е на посещение на своя приятел Хорхе Кампос. Когато Камата пристига на летището в Аржентина, е посрещнат с думите:
- Buenos Dias, senior (добър ден, господине, б.р. ).
- Buenos Aires (добри ветрове, попътен вятър, б.р. ). - отвръща нашият.

УНИЦЕФ го събира със Саморано

Дружбата между играч на "Реал" и "Барса" е трудно нещо. Смята се дори за нещо невъзможно. Особено за Христо Стоичков, който не пропуска и минута, за да захапе "Белия балет". Но нещата не са така, както изглеждат. Оказа се, че Камата е имал свой човек в тила на врага - Иван Саморано. Двамата се сдушили благодарение на УНИЦЕФ, разкрива големият чилиец. "Това стана малко преди трансфера ми в "Реал". Дотогава не го познавах. Бяхме поканени за благотворителен мач в Германия. Оказахме се в една стая. Допаднахме си и завързахме приятелство, което омразата между "Барса" и "Реал" не можа да развали. Много е готин!", разкрива Иван Грозни.

Масаро го гонил за фланелка

Бившият нападател на "Милан" Даниеле Масаро има доста приятни спомени за сметка на Стоичков. Той се превърна в герой за "росонерите" през 1994 г. Тогава италианците бяха смятани за аутсайдери на финала на Шампионската лига в Атина, но объркаха сметките на специалистите с категоричното 4:0. Даниеле се отчете с два гола за погрома. "Имах една цел преди срещата. Да си взема нещо от Йохан Кройф, който ми бе идол като дете. Исках фланелка. Дори щях да се върна с нея на "Сан Сиро". Но не се получи. Така минах към план "Б" - Христо Стоичков. Успях да си взема неговата!", признава италианецът, който е чакан на стадион "Васил Левски".

Мауриньо върнал осмицата в Испания

Жозе Мауриньо върнал Христо Стоичков в "Барселона". Това става по времето, когато треньор на каталунците е Боби Робсън през 1996 г., а Специалния е негов помощник. "Именно аз говорих с него по телефона по молба на Боби Робсън, когато водехме "Барса". Трябваше да проведа първия разговор, с който да го поканим да се върне в клуба, защото тогава Христо бе в "Парма". Той бе напуснал испанския тим в най-силния момент от кариерата си и Робсън искаше да го прибере. Ние знаехме за неговия характер, че той е лидер. Няколко дни по-късно, вече в Барселона, той подписа договора си и тогава се видяхме лично. Лице в лице се уверих какъв е като човек, видях емоцията му да се върне, да подпише пак с клуба", заяви Моу. "Христо даде страшно много на "Барса". Примерно в онзи мач, когато губихме 1:4 от "Атлетико" за купата, той влезе като резерва на почивката. Бихме 5:4. Мотивацията му, класата му... Несъмнени! Заради това естествено е и един от Клуба на великаните, на носителите на "Златна топка", разкри още португалският специалист. Самият Стоичков на няколко пъти обяви, че Жозе винаги ще си остане негов приятел. Той дори изтъкна това няколко пъти, след като Моуриньо пое "Реал".

Наглеци искат по 200 лв. за билет

Тарикатите стигнаха до крайности с опитите да ударят кьоравото с юбилея на Христо Стоичков. Срещата се превърна в рай за черната борса, а хитреците, сдобили се с повече билети, ги пуснаха в мрежата на доста солени цени. Пропуските вървят на черно от 18 до 200 лв. Надценката е почти 200%. Най-ударните оферти са за билет, купен за 48,88 лв., който искат две стотачки. Другата е за два от по 88,88 лв, които се търгуват в момента за 400 лв. Интересно е, че сайтовете за свободна търговия се напълниха рязко с т.нар. горещи оферти.

От вчера те бяха залети със стотици предложения за срещата на 20 май. Така типично по български отново губят истинските запалянковци, които не успяха да стигнат до пропуските при предварителната продажба. Сега вместо да дадат сигнал на полицията, те ще се бъркат здраво в джоба, за да сбъднат мечтата си да видят Стоичков, Марадона и цялата плеяда от звезди на живо.

Впечатление направиха и оферти за билети без цени. Пропуските са отпуснати като покани или са спечелени в томболите на "efbet". Дребните тарикати обаче им търсят от 50 до 150 лв. Като цената подлежала и на коментар. Въртят се и някакви промоцийки на "пакетни билети". Там четири-пет билета от по 18,88 лв са оценени на 200 лв.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе