Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова на Съвета на ПЕС: Нека излезем с общо решение срещу двойните стандарти за храните

Нинова на Съвета на ПЕС: Нека излезем с общо решение срещу двойните стандарти за храните

"Нека си спомним откъде тръгна Европейския съюз - от свободата, солидарността и справедливостта и да излезем с призив против двойните стандарти за храните в Общността!"

За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова в Лисабон. Тя говори на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти в португалската столица. Изказването на Нинова бе в панела, посветен на Социалния пакт, Икономическия и паричен съюз, растеж и развитие.

"Бих искала да поздравя нашите португалски домакини за резултатите, които са постигнали в социалната политика", започна изказването си тя. Португалия се управлява от правителство на левицата.

"Европа преживя няколко кризи - икономическа, финансова, мигрантска, които се отразиха на социалните права, доведоха до загуба на равни възможности", изтъкна лидерът на БСП.

"Защо се стигна дотук?! Подменихме правенето на политика с политика на технокрацията", продължи тя. И заяви, че на своя конгрес българските социалисти са одобрили документ за приоритетите на българското председателство. Социалният стълб ще присъства в програмата на българското председателство, информира представителите на европейската левица, събрани в Лисабон тя.

Корнелия Нинова изтъкна пораженията, до които е довела дясната политика на зятягане на коляните в ЕС. "Европа е в добра икономическа кондиция, но 17 милиона младежи са без работа днес", заяви тя. И продължи емоционално: "Младите са спящия великан, който трябва да бъде събуден!"

В България направихме проучване какво искат младите - да учат, да могат да се образоват през целия си живот, искат чиста вода, чиста природа - чиста околна следа, каза още Нинова. Младите ни казаха още - искаме да ни помогнете да стартираме свой малък бизнес. Следователно трябва да преориентираме политиката на Европейския съюз от защита на големите икономически играчи в политика в полза на малкия бизнес, каза още Нинова.

Но младите ни казаха още - не харесваме политиката и политиците, защото се затваряте някъде и взимате решения за нас и за нашето бъдеще, без да ни питате, продължи тя. Следователно и тук трябва да подменим подхода си - да не разговаряме сами със себе си за бъдещето на младите, а да разговаряме с тях за тяхното бъдеще, подчерта тя.

"Не искаме Европа на няколко скорости. Но нека излезем с обща позиция - не е достойно и не е справедливо в Европа да има различни стандарти и качества върху храните", изтъкна Нинова.
"Очевидно, трябва да променим Европа, ако искаме да я спасим, но тази промяна не изисква колосални усилия или да измислим нещо ново. Просто трябва да се върнем там, откъдето тръгна Европа - към нейните изконни ценности. А те са солидарност, справедливост, свобода", завърши изказването си лидерът на БСП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе