Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Референдумът влиза в парламента

Референдумът влиза в парламента

Референдумът на Слави Трифонов със сигурност влиза за обсъждане в парламента. Изчакват се официалните резултати, за да е ясно дали националното допитване става и задължително. За да бъде закон, трябва да са гласували поне толкова хора, колкото на предишните парламентарни избори. Засега референдумът е на ръба с няколко процента.

Шамарът са гласовете на хората "ДА" - вярват Слави Трифонов и екипът му, пише Нова телевизия. Всички три въпроса получиха над 70% подкрепа от хората - поискали депутатите да се избират мажоритарно, да се гласува задължително за избори и референдуми и годишната субсидия на партиите да бъде лев за всеки действителен глас. За вота е сигурно едно: депутатите са длъжни да го обсъдят.

Ако резултатите от референдума станат задължителни, България ще смени политическата си система.

И, според Трифонов и екипа му, опасенията на политолози, че в парламента ще има малко партии, а много хора ще останат непредставени, нямат почва.

Референдумът на Слави е третото национално допитване за последните три години. Той отбелязва най-високата избирателна активност в демократичната ни история и е на ръба да се превърне в закон. За окончателните резултати от националното допитване се чака преброяването и на гласовете от чужбина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе