Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Разкриха гангстер по сините му очи

Разкриха гангстер по сините му очи

Плевен. Бандит-рецидивист опря дуло на пистолет в главата на продавачка и обра два магазина през уикинда, но бе разкрит на другия ден от полицията.

Въпреки шока жертвите разпознаха 17-годишния Атанас М. по сините му очи. Тийнейджърът гръмнал по веднъж в двете бакалници за респект. Парите му трябвали, защото на другигия ден щял да бъде изправен в съда за кражба и трябвало да ги върне на жертвата, за да се измъкне с по-тънка присъда. Плячката скрил в еврейските гробища.

Първият ударен обект е семейно гаражно магазинче в бл. „Балчик" на ул. „Софроний Врачански". Търговка Мая Йорданова се стъписала от оръжието, което насочил към нея в 15 часа тийнейджър с маска на лицето. Тя се опитала да натисне паник-бутона, но гангстерът я разкрил и заплашил да я разстреля. Отмъкнал всичките 240 лева от чекмеджето и поискал да му даде още, защото не били достатъчно. Продавачката нямала други пари. Тя става за втори път жертва на въоръжен грабеж, била нападната пак преди 10 г. "Семейството ни се страхува от отмъщение", сподели дъщеря й (на снимката), която има малко дете.

Седем часа по-късно Атанас нахлул в друг магазин в кв. „Дружба". Действал по същия начин, стреляйки във въздуха с халостен патрон. Задигнал цялото чекмедже с оборотни пари – близо 260 лв. Бил облечен с яке с две лица, което обръщал, за да заблуди свидетелите. При единия обир е заснет от охранителна камера. Разкрит е от полицията по описанията на очевидците след прецизен оглед на контингента.

Въпреки годините си той е изпечен престъпник с десетки криминални прояви и присъди за кражби. Наказван е условно и с пробация. Това лято бил в специализираното изправително училище във врачанското с. Лик, където престоял максимално допустимите 3 г. Направил е пълни самопризнания за грабежите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе