Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП: Прокуратурата да се заеме с Антон Тодоров

БСП: Прокуратурата да се заеме с Антон Тодоров

Акцията на ДАНС в Президентството, за която обяви Антон Тодоров по-рано, иззе територията на самолетите и обсъждането на доклада на временната комисия. Играта загрубя, когато БСП призова главният прокурор да се самосезира. Социалистите питат прокуратурата - откъде депутатът Антон Тодоров борави със секретна информация, има достъп до секретни документи и е уведомен за операция на ДАНС в Президентството.

Откъде народен представител има секретна шифрограма от български посланик до президента, при положение, че подобни документи се красифицират за 30 години, настоя с въпроса си след Филип Попов и Славчо Велков от "БСП за България".

За нея Тодоров съобщи по-рано покрай своя сигнал до прокуратурата за това, че президентският началник на кабинета Иво Христов е чел секретна шифрограма от нашето посолоство в САЩ до президента без да има право на достъп до класифицирани документи. Кореспонденцията даже била унищожена, по думите му.

"Преди две седмици направихме специална пресконференция, на която обявихме тази информация, че Иво Христов без да има допуск до класифицирана информация е чел шифрограма. Екип на ДАНС работи от 10 дни в президентството. Има унищожени документи в президентството, които са засечени от екипа на ДАНС. Тези документи са свързани с четенето на тази шифрограма от човек, който няма допуск и той се казва Иво Христов", заяви по-рано Тодоров насред дебатите за изтребителите.

От ГЕРБ опитаха да замажат положението, като чуха настояването на социалистите за прокурор, и обясниха, че всичките 56 секретни документи в комисията за изтребителите са четени от хора с натовски достъп. Соцдепутатът Филип Попов обаче им напомни, че Тодоров въобще не говори за доклада на депутатите за "Грипен", а за операция на ДАНС в Президентството и за секретна шифрограма, като отново настоя за проверка на прокуратурата.

Междувременно покрай класифицираните тайни закачката между Антон Тодоров и Славчо Велков от вчера продължи с размахване на документи от страна и на двамата, но този път председателят Главчев, с пресен спомен за размахването на вчерашните "гащи", не даде възможност за литературно четене на факсимилета и за размяна на неприлични реплики.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе