Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Йорданов ще сезира прокуратурата, че не е купувал ромски гласове в Добрич

Йорданов ще сезира прокуратурата, че не е купувал ромски гласове в Добрич

Новоизбраният кмет на Добрич от Реформаторския блок Йордан Йорданов заяви в предаването „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2", че ще сезира прокуратурата, че не е купувал ромски гласове в града.

Той отрече информациите, че неговият баща е купувал цигански гласове в Добрич за сина си, че е платил неплатените сметки за ток в ромската махала, че са раздавани по 50 лева на ръка на майки с колички в парка и дали от екипа на Йорданов са раздавали ваучери за безплатни лекарства в аптеки "Марешки".

Йорданов нито потвърди, нито отрече данните от протоколите от ромските секции в Добрич, където РБ има превес над ГЕРБ. Според тях, в 80-та секция гласовете са 29 за ГЕРБ и 46 за РБ, в 38-ма секция са 38:117 за РБ, в 115-та секция са 80:121 за РБ, в 111-та секция са 44:76 за РБ, в 120-та секция са 41:70 за РБ. Той представи своя таблица и отрече да е купувал ромски гласове.

Според неговите данни, на първи тур съотношението в ромските секции между РБ и ГЕРБ е 104 на 394, а на втори тур 394 за РБ и 706 за ГЕРБ. От данните на Йорданов не стана ясно какво е съотношението ГЕРБ:РБ в различните секции в Добрич.

Йорданов заяви, че твърденията, че той е купувал ромски гласове са категорична лъжа и е готов да сезира прокуратурата или тя да се самосезира, за да се проведе разследване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе