Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Калина Прокопиева за правилата и тайните на йога изкуството

Калина Прокопиева за правилата и тайните на йога изкуството

Тази година държавите по света ще отбележат за трети пореден път Международния ден на йога. По предложение, изразено официално от министър-председателя на Индия Шри Нарендра Моди, на 11 декември 2014 година Общото събрание на ООН приема резолюция, по силата на която 21 юни става Международен ден на йога. У нас този празник ще бъде отбелязан на 24 юни.

В София събитието ще се състои на 24 юни в сграда “Джон Атанасов” на София Тех Парк, където от рано сутринта до късно вечерта желаещите ще могат да се потопят в древното учение. Във фоайето пред залите ще има прожекции на тематични филми, щандове с изданията на различните йога школи в България, аюрведически продукти, дребни сувенири. Участниците ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална вегетарианска и веганска храна, както и да се запознаят с изкуството на къната. Входът е свободен за цялата програма. Достъпът до всички зали и фоайето ще е непрекъснат.

Тази година към честването в София координирано и едновременно се пресъединяват със свои програми по места още двайсет и пет града и едно село в България: Пазарджик, Пловдив, Девин, Смолян, Кърджали, Свиленград, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Бургас, Созопол, Черноморец, Емона, Варна, Силистра, Русе, Шумен, Търговище, Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово, Павликени, Плевен, Перник, Дупница и Самоков.

Каква е причината светът да припознава йога като изключителна ценност на общочовешката култура и какви подводни камъни крие практикуването на йога? Всеки ли може да се занимава с това изкуство за самодисциплина и овладяване на мислите и тялото, за самоконтрол и здраве? Отговор на тези въпроси ще намерите, ако чуете интервюто на Бояна Андреева с Калина Прокопиева - дългогодишен преподавател по йога и един от организаторите на събитията на 24 юни.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе