Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

"Софиянецът вече купува със заплатата си повече от европеец", пише вестник "24 часа".  Изданието обяснява, че стандартът на живот в София вече е над средноевропейския, което значи, че с доходите си един средностатистически софиянец може да си купи малко повече от средностатистическия гражданин на ЕС. Информацията е на Институтът за пазарна икономика, който се позовава на последните регионални данни на Евростат за 2015 г. Данните сочат още, че в Перник, Сливен и Силистра са пет пъти по-бедни от жителите на София.

"Руски студенти да карат стажа си в нашите курорти". Това е предложила Олга Ярилова, директор на департамента по туризъм в Министерството на културата на Русия, по време на форум край Варна, съобщава вестник "Стандарт". "Ние имаме програма за обмен на студенти и практики и това е един от начините за справяне с недостига на кадри през активния летен сезон в България", допълва тя. Така руските младежи ще получат възможност да практикуват в нашите курорти, а родният бизнес ще разчита на обучени кадри с руски език, посочва още изданието.

"България фигурира в рекордите на Гинес със 70 постижения", сочат данните в сайта на справочника, пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". С най-много постижения са спортистите. За последно сме влезли в Книгата на Гинес преди дни, когато служители на известна фирма са подредили най-голямата мозайка от бонбони, допълва всекидневникът.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе