Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

Пържат ГЕРБ на червен огън и в Габрово – това е водещото заглавие на "Труд". Вестникът цитира думите на депутата от БСП Кристина Сидорова, според която едно семейство, батко и братко управляват града на хумора. Тя представи вчера в Народното събрание схема с назначения, според която братът на Томислав Дончев - Момчил, е назначен от кмета Таня Христова за управител на общинска фирма "Озеленяване". При последвалата реакция на управляващите Цветан Цветанов защити Томислав Дончев, като обясни, че вицепремиерът живее от десет години в София, а брат му е останал да работи и живее в Габрово и е нормално да има някаква работа.

Темата за новите обвинения в шуробаджанашки назначения намира място и на страниците на "Сега". "Кумгейт" прерасна в схемата "Батко и братко", пише в заглавие изданието. Според опозиционния вестник в Силистра представителите на ГЕРБ в местната власт притискат колегите си от БСП да спрат с разкритията под заплаха от саморазправа.

Неплатените глоби ще се отработват, пише на първа страница на "24 часа". Непогасените в срок задължения да бъдат отработени с чистене на градинки и улици, работа като санитари в болница и други общественополезни дейности. Предложението е на центъра за противодействие на корупцията БОРКОР на правителството, допълва вестникът.

Парното двойно по-скъпо от климатика,  пише в заглавие на първа страница "Телеграф". Според изданието най-евтино и енергоефективно е отоплението с термопомпа вода-вода, а най-скъпо измежду 12 енергийни източника, е печката с нафта.

Близо 94 линейни километра документи се съхраняват в системата на държавните архиви в България, съобщава във водещата си статия "Монитор". Трудно е за неспециалиста да си представи тези огромни планини от документи, които - дори разделени на две, биха пробили стратосферата около земното кълбо, отбелязва още вестникът.

"24 часа" отделя сериозно място на излязлата наскоро книга на кандидата на демократите за Белия дом Хилари Клинтън, в която разказва за загубата от Доналд Тръмп, руската намеса и ролята на ФБР. В мемоарите си със заглавие "Какво се случи" 69-годишната Клинтън определя Тръмп като расист, женомразец, егоцентрик, неподготвен и неспособен за президент. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе