Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

„Този път ГЕРБ ще гласува оставката на шегаджията Антон Тодоров" – това водещото заглавие на "24 часа". След непремерените реплики срещу журналист, Тодоров напуска доброволно парламента, но остава до партията, става ясно от откритото му писмо. Проверка на вестника е показала, че, за разлика от неприетата оставка на Делян Добрев, парламентарната група на ГЕРБ ще уважи желанието на Тодоров да си тръгне.

"Управляващите са погазили закона с програмата за "безплатно" саниране", пише във водещото заглавие на "Сега". Още четири ведомства, освен регионалното министерство, са раздавали пари над лимита си. Вестникът цитира доклад на Сметната палата за изпълнение на държавния бюджет за 2016 г.

"Труд" излиза с водещо заглавие: "Издъни се КСНС", президентът Румен Радев свиква ново заседание. Международни ангажименти доведоха до загуба на кворум на вчерашното заседание, посветено на борба с корупцията. От правителството отрекоха да има бойкот към държавния глава.

Опозиционният вестник "Дума" също излиза със заглавие по темата: "ГЕРБ провалиха консултативния съвет за корупцията".

Вестник "Сега" информира още, че вицепремиерът Валери Симеонов ще иска ограничаване на европарите за телевизии и радиа. Изданието цитира телевизионно интервю на вицепремиера Симеонов, в което той е заявил, че обмисля законодателни промени с цел повече яснота за собствеността на медиите. Той е решен да съди БНР, БНТ, бТВ и Нова телевизия, става ясно още от интервюто.

"Домусчиев съди Валери Симеонов", съобщава "Труд". Причината са клевети, внушения и обиди по мой адрес и по адрес на нашите компании, аргументира се бизнесменът с изявление във "Фейсбук".

"24 часа" помества анализ, озаглавен: "Защо в Перник, Сливен и Силистра са пет пъти по-бедни". Автор на материала е Десислава Николова от Института за пазарна икономика, която коментира данните на Евростат за регионите. Основен фактор за това са инвестициите, следвани от наличието на първокласни пътища. Затова именно области като София, Варна и Бургас продължават да привличат хора, докато в най-бедните области нетното изселване е много интензивно, пише в анализа.

"Монитор" информира, че в училище вече ще бъде забранено да се ходи със скъсани дънки и с къси поли. Забранява се и тежкият грим в някои училища. Ако пишете компромати във "Фейсбук" срещу съученик, можете да бъдете изключени, гласят някои правилници.

Адвокати трупат пачки от закъснели полети, пише "Телеграф". Делят обезщетението в съотношение 1 : 3 със засегнатия пътник. До три години след закъснението на полет можем да спечелим от компанията до 1 200 лева обезщетение, информира изданието.

"Отделянето на Каталуния не е реалистичен сценарий", заявява в интервю за "Монитор" евродепутатът Андрей Ковачев. Мълчаливото мнозинство в областта иска да е част от Испания, смята той. Ковачев уверява, че той и колегите му няма да се примирят с дискриминацията на българското малцинство в Албания.

         


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе