Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Предстоящи събития – 6 април 2017г.

Предстоящи събития – 6 април 2017г.

Директорът на Кралския антропологичен институт на Великобритания и Ирландия ще изнесе публична лекция в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Проф. д-р Дейвид Шанкланд ще изнесе лекция на тема "Религия и вярвания в общността на алевиите в Турция". Публичната лекция ще се състои от 11 часа в заседателната зала на Ректората. Посещението на проф. д-р Шанкланд е по покана на Катедрата по етнология и балканистика.

Благоевград е домакин на Национално състезание за икономисти на английски език 2016/2017 г. В него ще вземат участие 18 ученици от 12 професионални гимназии в Благоевград, Сандански, Якоруда, Хасково, Кърджали, Велико Търново, Сливен,Велинград, Перник, Първомай, Шумен и Силистра. Партньори в организацията и провеждането на състезанието са Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“-Благоевград и Американския университет в България, с подкрепата на Регионалното управление по образование-Благоевград. Официалното откриване е днес от 14 часа в Библиотека „Паница“, Академичен център „Балкански“.

В Регионалния исторически музей-Благоевград от 17 часа ще се проведе публична беседа на тема: Случаят „Славко Димевски“ на проф. д.ист.н. Светлозар Елдъров. Събитието ще се проведе в конферентната зала на музея.

Народно читалище „Отец Паисий-1919”-град Сандански кани всички на среща-разговор с поета Борислав Владиков. На срещата ще бъде представена най-нова му книга „Защото ви обичам”. Културното събитие ще се проведе днес от 18 часа.

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година започва днес. То ще продължи до 13 април, а Община Гоце Делчев ще подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията полиетиленови торби и ръкавици.

Кампания по пролетно почистване започва и в град Сапарева баня. Тя продължи до 12-ти април включително. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе