Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Предотвратиха терористичен акт в Париж

Предотвратиха терористичен акт в Париж

Френската полиция е предотвратила терористичен акт в Париж. Новината съобщи френският вътрешен министър Бернар Казньов. В градчето Анржантей е била евакуирана сграда след като е било задържано лице, подозирано в терористична дейност, информира още BBC.

Според Казньов предотвратяването на терористичния акт е станало възможно „след важна антитерористична операция", проведена сутринта в четвъртък. „По време на операцията е задържан заподозрян в подготовката на терористичен акт. Става дума за френски гражданин", каза той.

По време на обиските в предградието на френската столица е бил открит експлозив. Той е намерен в квартирата на задържания мъж, информира AFP.

Вътрешният министър разкри още, че арестуваният е заемал висока позиция в една от терористичните организации, допълва РИА Новости.

Все още не е ясно дали подготвеният атентат има връзка с извършените в началото на седмицата джихадистки нападения в Брюксел.

В белгийската столица са били арестувани шест души в четвъртък вечер като част от серия полицейски операции, които се провеждат след трагичните събития от вторник.

"Полицията провежда обиски и задържания в три квартала на Брюксел: в центъра, в Жет и Скарбек. В момента са задържани шестима души", съобщи прес-секретарят на белгийската прокуратура Ерик ван дер Сипт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе