Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Празничното шествие в Силистра започва в 10.00 часа

Празничното шествие в Силистра започва в 10.00 часа

Празнично шествие на всички училища и културни институти в Силистра ще се проведе от 10.00 часа на площад "Свобода". Там ще бъде и официалната церемония по отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Кметът на Община Силистра Юлиян Найденов ще поздрави гражданите, а слово от името на силистренските абитуриенти от випуск 2017 година ще произнесе Доника Титева, отличник на ПГСУАУ „Атанас Буров“, председател на Ученическия парламент, Силистра.
Знаменосец ще е Християн Иванов - първенец на випуска на Спортно училище „Дръстър“, отличник, национален състезател по джудо и джу-джицу. Асистенти ще са Мариела Петрова- първенец на Випуск 2017 на ЕГ”Пейо Яворов” и Росина Георгиева- първенец на Випуск 2017г. на ПМГ „Св.Климент Охридски“.
Знаменосец на знамето на Европейския съюз ще е Християн Христов – първенец на Випуск 2017 г. на Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров“, с асистенти Нелина Петрова – носител на приза „Златна пара“ на Професионалната гимназия по стопанско управление администрация и услуги “Атанас Буров и Илина Вълчева - първенец на Випуск 2017 г. на Средното училище „Н.Й.Вапцаров“ .
Бъдещите първокласници - Ирена Красимирова и Константин Руменов от четвърта подготвителна група „Слънчице“ на ДГ „Радост“ с директор Румяна Георгиева и учители Николинка Маркова и Пенка Цанкова ще поздравят всички със стихотворенията „Букви“ от Цветан Ангелов и със стихотворението „Кирил и Методий“ на Младен Исаев.
Празничен поздрав с песента „Вълшебен ден” ще поднесе Емили Джамбазова от Музикална студия ДО РЕ МИ с ръководител Бонка Скорчелиева.
Шествието ще завърши с голямо площадно хоро и изпълнения на Градски духов оркестър- Силистра, в Дунавския парк.

На 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, експозициите на РИМ - Силистра ще са със свободен вход.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе