Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Православният ни народ трябва да има къде да се помоли

Борисов: Православният ни народ трябва да има къде да се помоли

Честит празник на всички. Честито и на район „Младост" след булевардите, метрото, южната дъга, бизнес центъра, вече имате църква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод откриването на новия храм „Рождество Христово" в район „Младост", предаде репортер на Агенция „Фокус". „В същото време в Благоевградско в Бяло поле също се открива много голяма и красива нова църква", посочи премиерът.

Борисов пожелава на патриарх Неофит да е жив и здрав по повод рождения му ден и да се правят по две нови църкви всяка седмица.

„Православният ни народ трябва да има къде да се помоли и за хубаво, и за лошо. Мисля, че всички хора го оценяват", подчерта министър-председателят.

На въпрос от журналисти какъв подарък е получил от тенисистът Григор Димитров, премиерът Борисов коментира: „Нека личните неща си останат лични. Григор е отличен тенисист. Макар и някое колебание да има, всеки голям спортист има такова в кариерата си. Той е знаме за българския тенис. Да ни е жив и здрав, мисля, че тепърва ще ни радва".

Борисов говори и по въпроса с дипломацията. "Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента, може би, външният министър Лавров е най-добрият дипломат в света и Русия използва всеки един случай да създават внушения", каза премиерът.

Във връзка с публикации в медиите, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил викан в руското външно министерство по повод репликите на премиера, че Русия продава най-скъпият газ в Европа на България, премиерът коментира: „Да, има нота, но тя е във връзка с проверките в „Лукойл", а ние проверяваме всички петролни компании. Когато направят нещо добро като завода, ивестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги". „Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне", заяви Борисов. По думите му, е факт, че откакто са започнали проверките, горивото е намаляло значително като цена. „В качеството вече също има доста голямо подобрение", добави премиерът. Борисов посочи, че е чувал медиите да го упрекват, че е приятел с директора на „Лукойл". „Животът показва, че просто сме принципни, за добро и за лошо", отбеляза премиерът.


„Няма да се поддадем на руската дипломация. Винаги съм знаел, че православната ни църква и народът обичат руската нация, както и самият аз. Едното е история, памет, признателност, другото са сметки. Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание. Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота", подчерта Бойко Борисов. Министър-председателят уточни, че народът иска евтино гориво, поне каквато е себестойността му, както и да е качествено. „Като изразител на тази воля, сме длъжни да направим всичко необходимо и го правим", допълни Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе