Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Има поне четирима оцелели от самолетната катастрофа

Има поне четирима оцелели от самолетната катастрофа

Четирима са оцелелите за момента от самолетната катастрофа в близост до Меделин, Колумбия. За това потвърдиха местните медии. Те вече са откарани в най-близката местна болница. Сред оцелелите са и трима футболисти. Това са Алан Рушел, Данило и Джаксън Фолман. Както стана ясно, целият отбор на бразилския "Чапекоенсе" е бил на борда. Има различни информации, че живите са между 6 и 15 души, но все още няма официално потвърждение. На борда на самолета е имало общо 81 души.

Четвъртият оцелял е Ксимена Суарес, която е тежко ранена, но е в стабилно състояние. Летището „Рионегро", което обслужва Меделин излезе с официална информация. "В 21,33 часа (местно време) самолетът, който е пътувал от Санта Крус, Боливия е обявил извънредна ситуация заради електрическа повреда. След това полетът е изчезнал от радарите, а в 22,15 (местно време) е паднал.
И в този момент продължава спасителната операция с участието на колумбийската полиция, пожарникари и военновъздушните сили.

За съжаление все още няма информация за състоянието на бившия футболист и шампион с българския ЦСКА Фелипе Машадо, който със сигурност е бил на борда на падналия самолет.

В същото време стана ясно, че отборът на "Чапекоенсе" не е трябвало да бъде на борда. По план тимът е трябвало да пътува с чартър за финала на Копа Судамерикана в Меделин. Но Националната агенция за гражданска авиация (ANAC) в Бразилия не е разрешила полета. За това в последния момент шефовете на "Чапекоенсе" са сменили плановете и са запази места в редовния полет.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе