Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Полицаи от Силистра и Търговище излизат на протест

Полицаи от Силистра и Търговище излизат на протест

Синдикалният алианс „Сигурност” в МВР организира мирен протест на открито край Силистра. Той ще е на кръстовището на околовръстния път за Русе и Шумен и ще премине под формата на флашмоб, съобщи Красимира Димитрова – заместник-председател на Управителния съвет на синдикалната организация към МВР. Протестът ще бъде между 18 ч. и 19 ч., като е подкрепен от областните структури на силовите министерства в Силистра. Протестът е срещу решението на финансовия министър да редуцира социални привилегии на служителите в МВР. Според Красимира Димитрова около 40 служители в Силистренско вече са подали официално документи за пенсиониране. Други все още обмислят дали да напуснат системата, като се надяват решението да бъде променено. Протестните действия в Силистра ще продължат и в петък в централната част на града.

Полицаи от Търговище ще протестират днес срещу проектобюджета в сектора за следващата година. В 18 ч. за около 30 минути те ще блокират главния път София - Варна на кръговото кръстовище пред Военния завод.

„Целият полицейски състав при Областната дирекция на МВР в Разград е в стачна готовност.” Това заяви председателят на полицейския синдикат в Разград Добрин Дочев. Той уточни, че се изчаква срещата между финансовия министър Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов тази сутрин, за да се реши какви действия ще бъдат предприети.

"В петък от 12 ч. полицаите от страната ще излязат на едночасов протест пред сградите на Областните дирекции на МВР. До мярката се стигна, след като вчера преговорите не доведоха до промяна в позицията на финансовото министерство." Това каза за Радио Шумен Красимир Костов, член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на МВР и координатор за Североизточна България. Полицаите недоволстват срещу предложенията на министър Владислав Горанов от следващата година да бъдат намалени 20-те заплати на служителите при пенсиониране, както и възнаграждението за прослужено време. "Днес от 18 ч. ще бъде блокирана автомагистрала Хемус на входа на Варна, а в неделя в столицата се организира национален протест, в който се очаква да се включат над 20 000 служители от системата на МВР", уточни Костов.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе