Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Показаха новия Honda Civic хечбек

Показаха новия Honda Civic хечбек

Японската компания Honda разсекрети официалните снимки на новото поколение на хечбека Civic. Европейският вариант на модела ще дебютира по време на автомобилния салон в Париж през октомври и ще се появи в дилърската мрежа в началото на следващата година.

На публикуваните снимки е показан моделът, предназначен за американския пазар, където десетото поколение на Honda Civic ще започне да се продава още следващия месец. Дизайнът на хечбека е изпълнен в стилистиката на концепта, който бе показан на автомобилния салон в Женева миналата година. На снимката е топверсията на Civic - Sport Touring, с агресивни аеродинамични елементи.

В САЩ хечбекът ще бъде достъпен с 1,5-литров бензинов турбо двигател с максимална мощност 174 или 180 к.с., съчетан с 6-степепна механична скоростна кутия или вариатор. Европейската версия на Honda Civic ще получи бензинови двигатели Vtex Turbo с обем 1 и 1,5 литра (3- и 4-цилиндрови), както и модернизиран 1,6-литров дизелов, уточняват европейските медии.
Civic е най-продаваният модел на Honda в света и неговото десето поколение е една от най-мащабните разработки, предприемани някога от марката. Версията седан с четири врати дебютира на американския пазар в края на 2015 г. и бе избрана за "Автомобил на годината" за Северна Америка.

Производството на хечбека за Европа започва в края на 2016 г. в завода в британския град Суиндън, който ще изнася модела и за други глобални пазари. Той е най-големият производствен центът на Honda в Европа и ключова част от световната мрежа на японската марка. Компанията е инвестирала в него над 2,1 млрд. долара от 1989 г. насам.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе