Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Похителят на самолета искал да види децата си

Похителят на самолета искал да види децата си

Още 8 дни в ареста в Ларнака ще остане египтянинът Сеиф Ал-Дин Мухамед Мустафа, който онзи ден отвлече пътнически самолет на "Еджипт Еър". Това стана ясно при изслушването му в съда, където Мустафа се яви без адвокат.

Според кипърските медии, в залата на съда станало ясно, че египтянинът похитил самолета по лични причини. След като бил арестуван, Мустафа обяснил на полицията, че искал да види децата си. "Когато някой 24 години не е виждал семейството си и иска да види жена си и децата си, а египетското правителство не му позволява, какво да направи?", казал Мустафа, съобщава news.ru, като цитира Cyprus Mail. Както се разбра, в Кипър живее бившата съпруга на похитителя. Стана ясно също, че той имал 4 деца, едното от които починало преди 10 години. Мустафа напуснал острова през 1994 г.

Египтянинът е обвинен в отвличане на самолет и хора с цел да ги отведе в неизвестна посока, в безразсъдно и заплашително поведение, както и в нарушаване на антитерористични закони. На излизане от съда Мустафа показа знака на победата на събралите се журналисти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе