Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Пинтуро е №1 в суперкомбинацията в Кицбюел

Пинтуро е №1 в суперкомбинацията в Кицбюел

Кицбюел. Отлично каране в слалома донесе на французина Алекси Пинтуро победата в суперкомбинацията в Кицбюел (Ав), валидна за Световната купа в алпийските ски. 22-годишният скиор от Куршевел даде общо време от супергигантския слалом и слалома от 2:02,79 мин. Те му бяха достатъчни, за да вземе шестата си победа в кариерата си за Световната купа и втора за сезона. Световният шампион Тед Лигети (САЩ) остана втори на 0,44 сек, а на 1,47 сек трети е двукратният носител на Световната купа Марсел Хиршер (Ав). Вторият от супергигантския слалом валиден на суперкомбинацията Боде Милър завърши трети, след слалома, но но впоследствие бе дисквалифициран заради пропусната врата малко преди финала. Лидерът в генералното класиране за Световната купа Аксел Лунд Свиндал (Нор) също не завърши слалома.

Иначе победата в супергигантския слалом бе за олимпиския шампион от Ванкувър 2010, но в спускането Дидие Дефаго (Швейц). Освен, че бе част от суперкомбинацията супергигантския слалом се броеше и за отделно състезание, валидно за Световната купа. Дефаго, обаче не кара в слалома.

Единственият български алпиец в Кицбюел Никола Чонгаров бе 83-и след супергигантския слалом, но с добро представяне в слалома се изкачи до 36-о място с общо време 2:09,98 мин. В генералното класиране за Световната купа след 23 от 34 старта продължава да води Аксел Лунд Свиндал (Нор) с 897 т, пред Марсел Хиршер (Ав) със 795 т и Алекси Пинтуро (Фр) с 669 т. Следващият старт на алпийците е слалома на осветление в Шладминг на 28 януари. Първият манш е от 18,30 ч, а втория от 21,15 ч и ще се излъчват пряко от Евроспорт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе