Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Горанов: Не ние пазим нашите хора, а те трябва да пазят достойнството на ГЕРБ и на държавата /ОБНОВЕНА/

Горанов: Не ние пазим нашите хора, а те трябва да пазят достойнството на ГЕРБ и на държавата /ОБНОВЕНА/

Доверието в управлението е изключително важно за икономиката, такова е и поведението на инвеститорите. Това заяви финансовият министър ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ в отчет за свършеното от политическа партия ГЕРБ на нейното 4-ото редовно отчетно-изборно Национално събрание.

Горанов увери, че "коалицията, в която участваме, даде възможност на българите да повярват, че живеем по-добре. Растежът /икономическият, б.р./ е почти 5% и се очаква да бъде двигател и през следващите години. Доверието в управлението е изключително важно за икономиката и такова е и поведението на инвеститорите. Ниските данъци не са самоцел, но показват отношението на управляващите към управляваните. Най-северните държави разпределят близо 60% от БВП, но за ГЕРБ отделният човек и совбодата да взимаш решения са по-важни от изкушението да харчим и да взимаме решения вместо хората. Икономиката напредва с добри темпове. Може и по-добре, но пропиляхме години на прехода. Вярвам, че хората вече се отдръпват от популизма. Популизмът е по-лош от алкохолизма, защото от алкохолизма можеш да се излекуваш." За вътрешните отношения в партията той обобщи: "Не ние трябва да пазим нашите хора, а те трябва да пазят достойнството на партията и оттам на държавата."

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ засегна темата за бъдещите предизвикателства пред управлението. "Държавата трябва да влезе още по-силно в образованието. Единственият път на богатството е да произвеждаме повече. Необходимо  е да се развият имунните сили на хората, за да се отсее лъжата от истината", каза вицепремиерът.

Кметът на Бургас ДИМИТЪР НИКОЛОВ заяви, че успехите на държавата се крият и в здравината на управлението: "Успехите се дължат на симбиозата между местна, законодателна и изпълнителна власт. Убеден съм, че през 2019 г. много от кметовете ще бъдат преизбрани. 2000 проекти за 4,2 млрд са написани от кметовете през този програмен период. Сега трябва да спрем и да обясним на хората. Посещавайте повече регионите", призова Николов финансовия министър.

Кметът на София ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА обобщи успехите в столицата и акцентира върху свършеното и това, което предстои да се свърши: "Темповете, с които работим, са впечатляващи. Гарантираме проекта за метрото. Всяка година София се превръща в строителна площадка, но ако искаме да преодолеем годините на разруха, трябва да строим. Построихме невероятна северна тангента на Околовръстното, догодина ще направим отсечката от "Младост" до магистрала "Тракия". Изградихме 150 км канализация и 350 км водопроводи. Построихме 5 кръстовища на две нива, строим шестото. Разкриваме и запазваме културно-историческото наследство. Неща, които остават за хората и променят качеството им на живот и които правим благодарение и на правителството. Допускат се и грешки, има и пропуски, неща, които още не сме направили. Но за хората, които работят - работа има. Допускаме грешки, но аз никога не съм ги крила и честно ги споделям. Трябва да сме с отворени очи и уши за критиките и не трябва да се обезсърчаваме."

* * * * *

От името на коалиционните партньори в управлението Волен Сидеров поздрави ГЕРБ, пожела им успехи и заяви, че Обединени патриоти нямат никакви противоречия с ГЕРБ и увери, че "никой няма да ни събори, ако ние не се съборим... всички вече имаме достатъчно опит, така че правителството да изкара своя мандат".

ГЕРБ получи поздрави и признание и от Европа - от Виктор Калво Сотело, секретар на испанската Народна партия за нови технологии, както и от Моника Райнер, международен секретар на австрийската Народна партия - от името на нейния председател Себастиан Курц.

Поздрав отправи Дара Мърфи, зам.-председател на ЕНП, който предаде и поздрав от Жозеф Дол за успешната работа на ГЕРБ. Мърфи посочи Андрей Ковачев, Ева Майдел и Мария Габриел - българи на високопоставени позиции в ЕС, като хора, с които се надява да работи успешно в бъдеще и заяви: "социализмът в България не работи – може да успее провежданата от ГЕРБ политика в интерес на хората".

Прочетени бяха поздравителни телеграми от лидерите на ЕНП Манфред Вебер, Антонио Лопес и Жозеф Дол, които се обърнаха към Бойко Борисов на "ти", с "приятелю" и с "ЕНП е с теб".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе