Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Пътнически самолет изчезна на път за Египет

Пътнически самолет изчезна на път за Египет

Пътнически самолет изчезна на път за Египет. На борда има 66 души. Лайнерът "ЕърБъс А 320" на авиокомпания "Иджипт Еър" е излетял от френската столица в 23:09 ч. местно време снощи.

Според официалния акаунт на авиокомпанията в социалната мрежа "Туитър" самолетът е изчезнал, след като е навлязъл в египетското въздушно пространство на около 10 мили.

Самолетът е трябвало да се приземи в египетската столица вече преди три часа. Има сведения, че екипажът е съобщил за дим, излизащ изпод пилотската кабина, преди да бъде загубена връзката, съобщава БНТ. 

Властите са започнали издирване в Източното Средиземноморие. Самолетът е бил на 11 хиляди мили над земята. По неофициална информация на борда му са били трима охранители, което - според експерти, е нетипично за пътнически полет. 

Самолетът е паднал в Средиземно море, съобщи телевизия Al Mayadeen позовавайки се на източници от авиокомпанията, предаде Sputnik. Това обаче все още не е потвърдено от официални представители. 

Полет MS804 изчезна от екраните на радарите в 00:45 часа по Гринуич (03:45 българско време) в четвъртък, съобщава Фокус.

Компанията собственик обяви официално, че на борда на самолета има 66 души – 10 членове на екипажа и 56 пътници. Сред пасажерите има едно дете и две бебета, предаде The Guardian.

Egyptair уточнява, че пилотът, извършващ полета от Париж до Кайро, има 6275 летателни часа, сред които 2101 именно на А320. Вторият пилот има 2766 летателни часа. Самолетът е произведен през 2003 година.

Наземните служби в Египет не са получавали никакви сигнали от изчезналя над Средиземно море пътнически самолет. 

Межувременно стана ясно, че Гърция се e присъединила към операцията по търсене и спасяване. Атина е изпратила 4 летателни средства на мястото, където последно е бил засечен самолета. Към мястото пътува и фрегата, а хеликоптери са в режим на готовност на южния остров Карпатос за потенциални спасителни операции.

По последна информация на BBC на борда имало 30 египтяни, 15 француци и 11 пътници от други националности, включително британци.

Франция също обяви, че се включва в дейностите по издирване. Френският премиер пък обяви, че разследването на изключва нито една версия за случилото се със самолета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе