Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка в Североизтока

Пътната обстановка в СевероизтокаЗаради навявания остават затворени пътни отсечки в Търговищка област. За това напомнят от Областната дирекция на МВР. Спряно е движението по второкласния път Търговище – Разград в района на село Бистра, където снощи закъса тежкотоварен автомобил. Обходът е през Трапище, Дралфа и Здравец. Изцяло затворени са пътищата Омуртаг – Менгишево, Вардун – Долно Новково и Буховци – Острец. Котленският проход е отворен за превозни средства до 10 тона. Движението по второкласната мрежа в Търговищка област е разрешено за моторни превозни средства до 12 т, които трябва да са с вериги.
Общинската пътна режа в Търговище вече е проходима, но при тежки зимни условия, информират от местната администрация. Пътищата са почистени и се разширяват. Все още е затворен пътят в посока Давидово, където снощи бяха блокирани няколко автомобила. Пътуващите в тях са нощували в селото. В кметството във Вардун бяха приютени други 7 души, закъсали с колите си. Остава предупреждението да не се пътува, ако това не е наложително.
Двама мъже, обслужващи снегопочистваща машина, са заседнали снощи в преспи по пътя за ловната хижа в село Момино, община Търговище, съобщават от полицията. Екип на пожарната е откарал мъжете до селото.
В Шуменска област остават затворени третокласните пътища Радко Димитриево – Друмево, Ветрино – до границата със Силистренска област, Векилски – Никола Козлево, Орляк – Никола Козлево, Пристое – Исперих, Венец – Голям извор и Хитрино – Струйно. Работата по разчистването на участъците продължава.
Пътят Силистра – Русе е отворен за движение, но тежкотоварните автомобили задължително трябва да са с вериги. Отворени за движение са отсечката към село Богорово, между селата Иширково – Брадвари в посока Дулово и между Алфатар и Алеково. В тези участъци е разрешено движението на автомобили до 3,5 тона. Останалите пътища от републиканската мрежа остават затворени.
В Разградска област затворени за движение са пътищата Исперих – Силистра, Кубрат – Тутракан и Благоево – Балкански. По пътищата втори и трети клас има ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе