Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Паспорт и парти спасили двама от "Чапекоензе"

Паспорт и парти спасили двама от

Забравен паспорт и рожден ден са спасили двама души от делегацията на "Чапекоензе". Това са двете причини заради които Матеус Сароли и Марсело Боек не са се качили на машината, която се разби над Колумбия в неделя срещу понеделник през нощта. Сароли - синът на треньора на тима Кайо Жуниор, трябваше да бъде с отбора в злополучния полет за Меделин. 21-годишното момче обаче не е заминало заради щастлива разсеяност. Той е забравил паспорта си. Това разкри самият той със съобщение във Фейсбук. Бащата на Сароли обаче бе на самолета и е един от жертвите на трагедията. "Приятели, аз и брат ми сме добре. Моля ви да ни дадете спокойствие, особено на мен и майка ми. Благодаря ви за обажданията и за изпратените съобщения - днес бях в Сао Пауло и не бях на борда, защото забравих паспорта си. Силни сме и ще преодолеем това", написа Сароли. Друг, който може да благодари на съдбата, че не бе на полета, е вратарят Марсело Боек. Неговият агент Антонио Араухо разкри, че той е получил разрешение да не пътува, тъй като е празнувал рожден ден. "Това бе голямо облекчение в момент на огромна тъга и трагедия, която съкруши тежко всички във фътбола. Марсело е отишъл със семейството си на стадиона на "Чапекоензе", където са били и другите играчи, които не са пътували. Говорих с него и той е много тъжен от всичко случило се", сподели агентът.

В същото време двама от оцелелите в самолетната катастрофа край колумбийския град Меделин проговориха. Официалната версия за катастрофата е повреда в електрическата система, което бе потвърдено и от стюардесата Химена Суарес. "Светлините угаснаха и не помня нищо след това", разказа стюардесата. Друг оцелял - Ервин Тумирити пък бе далеч по-конкретен в спомените си. "Оцелях, защото спазих протокола за сигурност. Застанах в препоръчителната позиция и се държах здраво, за разлика от повечето, които бяха прави и крещяха", коментира оцелелият. Живи от самолета се измъкнаха още трима футболисти и журналист.

За огромно съжаление стана ясно, че единият от загиналите футболисти на "Чапекоензе" Тиагиньо преди седмица е разбрал, че двамата ще стават родители. 22-годишният футболист вкара втория гол за успеха с 2:0 срещу "Сао Пауло". След мача той получи радостната новина, че приятелката му Грациела (18-годишна) е бременна. Тиагиньо получи изненадващата новина от своите съотборници.

Иначе феновете на "Чапекоензе" изпълниха стадиона на любимия си отбор "Арена Конда", за да почетат заедно жертвите на ужасяващата самолетна катастрофа, отнела 71 човешки живота. Невярващи, привържениците на отбора се събраха заедно в мъката си и със сълзи на очи и ръкопляскания изпратиха своите любимци. "Много е трудно да говоря. Винаги идваме на мачове. Идваме на стадиона и седим винаги на същото място. И дойдохме тук днес, седнахме тук, но знаем, че този уикенд, следващата седмица, нашият борбен отбор няма вече да е тук на стадиона. Тежко е. Много е тежко", сподели съкрушен фен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе