Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Тежък първи състезателен ден на офроуд рали „Гърция"

Тежък първи състезателен ден на офроуд рали „Гърция

Екипажът на Hyundai Off-Road Racing Team - Иванчев/Николов са пети при автомобилите и десети в генералното класиране в първи ден от втори кръг на Източноевропейския шампионат „Баха" в Гърция. Със средна скорост от около 60 км/ч в планинските участници, автомобилът Hyundai Santa Fe T1 е със сериозна заявка за втория състезателен ден.

Първите етапи от офроуд надпреварата се оказаха изключително трудни и тежки за участниците в шампионата, като след 200 състезателни километра успяха да влязат във времето само 25 екипажа от 48 стартирали. Много бързи трасета с прах и малко видимост изиграха лоша шега на участниците, като от българските екипажи с голямо изоставане, поради технически причини, са отборите на Константин Чолаков и Руси Русев.

Останалите българи се движат с добро темпо, като с второ време е прототипа бъги на Дончо Цанев и Ива Бонева, с първо време в категорията си и седмо в генералното са Гочев и Христов, въпеки забавянето от спукана гума, следвани от Гергов и Колев.
Лидери в класирането до момента са израелски екипажи, следвани от българските. През втория състезателен ден предстои етап с дължина 400 км с денивелация от 600 до 2020 метра надморска височина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе