Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Първи подиум за Hyundai i20 WRC

Първи подиум за Hyundai i20 WRC

Мексико. Hyundai I20 WRC записа първия си подиум от завръщането на компанията в световния рали шампионат. Тиери Нювил, пилот на Hyundai i20 WRC, завърши на чудесната трета позиция в рали "Мексико". Третият кръг от сезона бе първи на макадам за Hyundai. Другият пилот на отбора - Крис Аткинсън, завърши на 7-а позиция.

За 22-те отсечки и почти 400 км състезателна дистанция Нувил завърши на 4,16 мин от победителя Себастиан Ожие. След финала на последната отсечка обаче се наложи да се справя с теч в радиатора на път за подиума в Леон. На два пъти белгиецът допълни радиатора с бира Corona, подарена му от спонсора на състезанието. Въпреки чудесния резултат основната цел на Hyundai бе завършване на двете коли след поредица катастрофи за пилотите в "Монте Карло" и "Швеция" с цел събиране на повече информация за поведението на колата. Нювил успя да излезе на трета позиция във втория ден, в който мнозина от пилотите имаха проблеми и катастрофираха.

"Първата отсечка в събота не бе лесна, защото загубих спирачките в последните километри и трябваше да намаля. Етапите бяха много хлъзгави сутринта, но се наслаждавах на управлението и записахме добри времена. Излязохме на много интересна позиция. Носех две резервни гуми в колата, поради което натежахме", коментира Нювил.

За Крис Аткинсън рали "Мексико" бе първо състезание с Hyundai. В следващия кръг - рали "Португалия", отборът ще пусне три автомобила – с Тиери Нувил, Дани Сордо и Юхо Ханинен. Hyundai ще участва и в рали спринта "Фафе" на 29 март, който традиционно се провежда преди рали "Португалия" по легендарната отсечка от състезанието.

"Участието с три коли в рали "Португалия" носи много позитиви и ще ни позволи да съберем данни, също така да акумулираме повече пробег в дебютния ни сезон", коментира Мишел Нандан, шеф на отбора. След три кръга Тиери Нювил има 15 точки от "Мексико", с което се намира на 9-а позиция в шампионата, а Аткинсън е 14-и с 6 т. Hyundai е на 4-то място с 31 точки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе