Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първанов: Не са необходими предсрочни избори

Първанов: Не са необходими предсрочни избори

"Не са необходими предсрочни избори, може да се окаже вредно", заяви президентът два мандата Георги Първанов по БНТ. "Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове", смята той.

Първанов коментира предложението за ревизия на приватизацията с думите, че още преди ГЕРБ той самият е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост. "Падането на давността на този род престъпления няма да ни представи добре пред европейските и световните ни приятели, защото остават други престъпления, за които давността ще продължи", смята идеологът на АБВ.

"Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото. Няма да вкарат никого в затвора, ще се разрази полемика, но в държавния бюджет пари няма да влязат. И това ще мине до следващите избори", коментира Георги Първанов.

"Никой от моята фамилия не е печелил обществени пари, спирал съм мои роднини да работят държавна работа", изтъкна бившият президент.

Той призова Народното събрание да прегласува мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене", в противен случай може да се изпусне последният влак за реализирането на проекта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе