Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ден на отворени врати в ИУ-Варна

Ден на отворени врати в ИУ-Варна

Ден на отворените врати се провежда днес във варненския Икономически университет. Целият  екип на най-старото икономическо висше училище у нас очаква желаещите  да разгледат сградата и информира за всичко, което вълнува посетителите. Близо 3 часа продължава обиколката из университета. Началото е от Студентската улица, където са разположени Кариерен център, Студентския съвет, Книжарница, Културен център, банков офис и нови конферентни зали.

Ученици от Варна, Добрич и Силистра сформираха първата група посетители за разходка из университета. Те бяха запознати с платформите Moodle и eLearn, специалностите, таксите и приема. Получиха информация и за работата на Кариерния център, който оказва съдействие на студентите да работят по време на обучението си, както и да си намерят работа по специалността след това. Културният живот  в университета е  организиран от Културният център с много изложби, концерти, кино-прожекции и срещи с писатели, художници и артисти - хора на изкуството.  Впечатляващ е и  Спортният комплекс на висшето училище, в който има фитнес зала, зала за баскетбол и за народни танци.

"Има много какво да покажем", каза за Радио Варна проф. д-р Евгени Станимиров. "Изборът на висше училище е едно решение, което трябва да се взема на информирана база, тъй като избора на университет и на специалност  определят посоката на кариерно развитие. Това е отговорно решение, което трябва да се взема с пълна убеденост и аз съм уверен, че ние има какво да предложим на нашите кандидат-студенти и студенти и те смело могат да вземат това решение. Ние няма да ги разочароваме.", допълни той.  "Всеки ден на практика е ден на отворените врати в нашия университет." , каза още проф. д-р Евгени Станимиров.



Първите посетители бяха ученици от 12 клас, на които предстои  да кандидатстват.  Дните на отворени врати са много полезни за учениците и помагат да се усети атмосферата в университета, споделиха те за Радио Варна. Чуйте още в звуковия файл:








Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе