Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС още мисли за президентския вот

ДПС още мисли за президентския вот

Националната конференция на партията ще е в края на април

ДПС още няма решение как ще участва в президентския вот, но в партията вече текат дебати. "Нека видим кандидатите на другите партии, но да не си правят сметката, че ДПС може да остане изолирано от този процес. Като му дойде времето, ще кажем дали ще издигнем свой кандидат или ще подкрепим представител на друга формация". Това каза съпредседателят на ДПС Рушен Риза пред Канал 3. Той бе гост в предаването на Илиана Беновска заедно с другите двама съпредседатели - Мустафа Карадайъ и Четин Казак. Риза бе категоричен, че ДПС ще успее да намери решение на казуса в Кърджали, където още не може да бъде избран председател на Общинския съвет. За целта днес в партийната централа се събират депутатите от региона, временният ръководител на областната организация и кмет на града Хасан Азис и лидерът на местната младежка организация Байрям Байрям.

"ДПС е много ухажвана опозиция, защото никога не сме били безпринципни. Винаги сме подкрепяли решенията, които са полезни за националния интерес на България. Затова всяка партия, която е била на власт, е разбирала, че се нуждае от опозиция като ДПС", каза от своя страна Четин Казак. По думите му фактът, че вотът на недоверие е по темата "Здравеопазване", не бива да изненадва никого, защото още от самото начало здравният министър показал дефекти в работата си и не убедил никога в полезността на предлаганите от него промени.

"Надяваме се новият Закон за съдебната власт да няма нищо общо с този на Христо Иванов, ако управляващите искат да докажат, че са си взели поука", поясни Казак. Във връзка със скандалите около ВСС той предупреди, че никой не бива да се опитва да оказва натиск върху съдебната система, защото проблемите могат да бъдат решени само чрез конструктивен диалог. Тримата съпредседатели бяха категорични, че в ДПС разцепление няма. "В структурите назряваше усещане, че ще се разделим с Лютви Местан. След като това се случи, напрежение няма", посочи Риза. На националната конференция, която най-вероятно ще бъде свикана в края на април, ще направим анализ на пропуските, отбеляза Мустафа Карадайъ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе