Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Орбан: В Братислава Борисов може да разчита на нас

Орбан: В Братислава Борисов може да разчита на нас

Ако можем да дадем 3 млрд. евро на Турция, които не са в Европейския съюз, тогава е невъзможно да не може да дадем 160 млн. евро на българите, които са в ЕС. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов посети българо-турската граница.

„Аз съм готов да окажем всякакъв вид помощ на България. В Братислава Борисов може да разчита на нас", категоричен бе Виктор Орбан. Уверението му идва броени дни преди срещата в Братислава, която ще се проведе на 16 септември. 

Българският му колега анонсира, че ще на Европейския съвет ще иска незабавна помощ: „Досега, като истинска шенгенска граница на Европа, сме се оправяли сами. Ние изпълняваме дълга си към ЕС и пазим границата. Само че тази година дойдоха две големи плащания – за американските централи и сега, в следващите дни, ще взема решение за руските централи – няма бюджет, който да издържи".

„В петък трябва да се чуе, че на България се помага със 160 млн. евро. Това трябва българите да го чуят", категоричен бе премиерът Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе