Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Опозицията няма политическа воля да ни подкрепи

Цветанов: Опозицията няма политическа воля да ни подкрепи

Левицата няма политическа воля да подкрепи законодателната инициатива за отпадане на давността за разследване на приватизационните сделки, заяви пред журналисти в Боровец председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Там се провежда Национален форум на Предприемачи - ГЕРБ. Той коментира решението на БСП парламентарната група да не подкрепи предложението на управляващите, но то да получи гласа на лидера на опозицията Корнелия Нинова с думите, че ако някой разпознава в тази инициатива акт лично срещу Нинова, това не е проблем на ГЕРБ. "Ние го правим за справедливост, за това, което не можаха да направят политиците на прехода. Защото за 20 години няма нито един виновен за тези сделки", посочи Цветанов. 

Той коментира смяната на председателя на Парламента от изминалата седмица с думите: "Митко Главчев не е загубен за каузата, не е загубен за парламентаризма. В момента ние не сме загубили позицията, която ГЕРБ заслужава като най-голяма политическа сила в парламента. Капитанът на отбора бе заменен от друг капитан, от същия отбор, който е шампион в Шампионската лига", направи спортна препратка Цветанов.

На въпрос дали трябва да има предсрочни избори скоро, той цитира Стефан Данаилов, когото нарече "един мъдрец в БСП", че в настоящия момент това няма да е добре за България. 

Председателството е възможност, която се дава на страната ни за първи път в 10-годишното ни членство в ЕС, каза Цветанов, и България не трябва да пропусне този шанс да стане лидер на Балканите.

Бившият вътрешен министър коментира и множеството тежки катастрофи, взели 11 жертви само в последните два дни. Според него е нужна промяна на манталитета на българския водач. "Всеки от нас, когато излиза на пътя, не трябва да мисли само за себе си, а и за тези, които вози, и за всички други, които са на пътя", каза Цветанов и призова всеки един от нас, когато се качва в автомобила си да кара със съответните ограничения, което е гаранция за намаляване на тази тежка статистика. Той посочи също, че транспортните фирми трябва да проверят дали изпълват със съдържание критериите, които имат за шофьорите, които наемат.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе