Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Оланд се опасява от репресии в Турция

Оланд се опасява от репресии в Турция

Френският държавен глава Франсоа Оланд каза, че очаква, че ще има период на репресии в Турция след неуспешния опит за преврат.

Всичко за опита за преврат в Турция - ТУК!

"Сега трябва да видим каква е ситуацията в Турция. Ако нейният президент напълно си е възвърнал контрола, което мисля, че е така, би трябвало да имаме период на относително спокойствие, но вероятно ще има репресии. Мога да си представя, че определен брой военни ще трябва да отговарят за това, което са направили или не са направили", коментира президентът на Франция.

"Турското население показа голяма зрялост и смелост, като защити институциите си. Франция се надява, че спокойствието ще се върне бързо. Надяваме се, че турската демокрация ще излезе по-силна от този тест и че фундаменталните свободи ще бъдат спазвани напълно", заяви по-рано външният министър на страната Жан-Марк Еро.

В същото време върховният представител по въпросите на външната политика и политиката на сигурност на ЕС Федерика Могерини отбеляза, че "в момента е важно да се намери ново равновесие, без да се влиза в спиралата на насилието, която трябва незабавно да се пресече".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе