Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

12 октомври - Ден на българската община

12 октомври - Ден на българската община

12 октомври е обявен за Ден на българската община. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”,  който регламентира устройството и  дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г. делегатите  на Общото  събрание  на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. По този повод местните власти организират различни събития. Така например днес кметът на Община Силистра, неговият екип и председателят на Общинския съвет в Силистра ще се срещнат с представители от Съвета на децата и с деца осуетили посегателство върху общинска собственост. Срещата е от 11.00ч.

По повод денят на българската община Общинският съвет в Главиница ще проведе изнесено редовно заседание в румънската столица Букурещ.

А Кметът на община Шумен Любомир Христов покани на среща зрелостници от всички шуменски училища. Разговорите са насрочени за 9.00 часа в сесийната зала на общината. Учениците ще поставят пред кмета Любомир Христов и пред общинските съветници въпроси, които вълнуват техните връстници, ще предложат решение от името на администрацията и кмета на общината и в ролята на общински съветници ще гласуват “за”, “против” или “въздържал се”.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе