Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облаци и дъжд и в неделя

Облаци и дъжд и в неделя

Облачно време за неделния ден прогнозира дежурният синоптик Вяра Рафайлова. Валежите ще са чувствително по-слаби, следобед постепенно ще спират, най-късно по поречието на Дунав. Ще духа умерен, с пориви до силен вятър от северозапад.  Ще остане  студено – максималните температури ще са малко по-високи от сутрешните, най-често 10-13 градуса,

Вълнението на морето по крайбрежието ще спадне до 2-3, но в открито море, където ще духа силен западен вятър, ще се усили до 4-5 бала. Температура на морската вода 18-19 градуса.

За Варна максимална температура около 13 градуса.

9 градуса е температурата в 6 часа  във Варна . 43 литра на квадратен метър са падналите количества дъжд тук . Затова и относителна влажност на въздуха е висока -  93 %  . Атмосферното налягане 1004 хектопаскала – много по-ниско от нормалното за месеца и през деня ще се повишава.

Рекордът за най-топло време във Варна е от преди само 6 години – 27 градуса, едва 3 е показал термометъра на 8 октомври 1941 година.

Изгревът на Слънцето за Варна е в 7 часа и 14 минути, залезът - в 18 часа и 38 минути.  Продължителност на деня – 11 часа и 24 минути.

Най-много дъжд е валял в Силистра – 63 литра на квадратен метър, 58 – на Шабла, почти толкава на Калиакра и в Бургас.  44 литра са измерени в Добрич.

Шабла е най-топлото населено място тази сутрин в Източна България – 11 градуса, 10 е почти навсякъде по брега, по-ниски са стойностите за вътрешността, в Добрич – 8 градуса

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе