Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Сливенската болница съди НЗОК заради спрени клинични пътеки

Сливенската болница съди НЗОК заради спрени клинични пътеки

Сливенската болница „Д-р Иван Селимински" е завела  дело срещу Здравната каса заради спрени клинични пътеки. От ръководството на болницата твърдят, че Касата сключва договори само с болници, в които работят определени лекари. Спрените клинични пътеки се отнасят за операции при счупване на таза и долните крайници, както и за протезиране на тазобедрена и колянна става.

От болницата твърдят, че в повечето случаи това касае пострадали при катастрофи, което изисква спешна намеса. От здравното заведение коментират още, че ако при тях пристигне човек с два пострадали крака, ще могат да оперират по спешност само единия, а за другия трябва да търсят посочена от Касата болница, което е невъзможно в условията на спешност.

Заместник-директорът по медицинските дейности в областната болница д-р Хрисант Хрисантов отказа коментар по темата и обяви, че ще изчака изхода на делото.

За напрежение в редица болници по повод финансовите рестрикции от страна на Здравната каса съобщават кореспондентите на БНР в страната. Неизплатените средства над определените от касата лимити в болниците в Силистра, Тутракан и Дулово надхвърлят 600 000 лева. От здравните заведения настояват за месечни бюджети, изчислени на годишна база, да се прекрати прехвърлянето на средства от параграф в параграф в бюджета на касата и за мораториум върху разкриването на нови болници. Преразход на отпуснатите средства от здравната каса заплашва работата и на Областната болница в Добрич

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе