Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП и ВМРО няма да имат общ кандидат за президент

БСП и ВМРО няма да имат общ кандидат за президент

Обединили се обаче около тезата, че следващият държаваен глава трябва да има здрав гръбнак

Патриоти и социалисти няма да имат общ кандидат за президент. Това е резултатът от консултацията, които проведоха ръководствата на БСП и ВМРО. До нея се стигна зарради 37-те процента, които войводите получиха във вътрешно партийното допитване на червените като желани коалиционни партньори.

Срещата обаче стана безпредметна, тъй като научихме, че има уговорка за общ кандидат на Патриотичния фронт. Ние търсим обединение вляво, те - в патриотичната ниша, обясни Нинова.

Няма как ние да издигнем кандидат-президент, те - свой, и да кажем, че имаме обединение, допълни Красимир Каракачанов.

Въпреки това ВМРО и БСП постигнали съгласие по две теми - отрицателна оценка за Росен Плевнелиев, който обезличил институцията, и за необходимостта от промяна в посока отстояване на националния интерес. "Трбява ни мъж, човек със здрав гръбнак", отсече Каракачанов.

Илияна Беновска попита защо на срещата е поканен показалецът (ВМРО) на дясната ръка на премиера Бойко Борисов, а не средният пръст (НФСБ). "МОят показалец от 20 години сочи други неща", отговори Каракачанов, а Нинова добави, че изпълнява волята на съпартийците си.

Ще има втора среща между двете формации, въпреки че вече е ясно, че няма да имат общ кандидат. "И в този парламент по национални отговорни теми между БСП и ВМРО има сътрдничество", напомни Каракачанов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе