Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Нойройтер триумфира на слалома в Кицбюел

Нойройтер триумфира на слалома в Кицбюел

Кицбюел. Алпиец №1 на Германия Феликс Нойройтер спечели напълно заслужено шестия слалом за сезона в Световната купа проведен в Кицбюел (Ав).

Синът на легендите в ските Рози Митермайер и Кристиян Нойройтер бе втори след първия манш само на 0,38 сек от водача Марсел Хиршер (Ав). Със спокойно второ спускане Нойройтер поведе следван от новата звезда на норвежците Херник Кристоферсен. И точно когато последният l стартовия лист Хиршер вече предвкусва победата пред 10 000 свои сънародници един от коловете на вратите му мина между ските и сложи край на амбициите му за победа. Така Нойройтер спечечли пред Кристоферсен, за който това е най-доброто класиране в кариерата му и Патрик Талер (Ит). За немският ас това бе втора победа в слалом в Кицбюел и общо седма в кариерата му на слалом за СК. Феликс има и един успех на гигантски слалом предид 2 седмици в Аделбоден. Този януари той спечели и слалома на лампи в Бормио.

"Януари е месеца в който се сбъдват мечтите ми, заяви след финала Нойройтер. Той получи за победата чек за 86 100 швейцарски франка.

Заради силния снеговалеж трасето стана много неравно и това допълнително затрудни състезателите, защото под мекия сняг бе направената ледена основа. Отпаднаха такива звезди като Марио Мат, Жан-Баптист Гранж и Жулиен Лизеру

Изненадата в слалома поднесе 19-годишния Лука Ерни, който стартира с №27 в първия манш и накрая се нареди пети. Сънародникът му Даниел Юле бе 30-и в първото спускане, но и той бе брилянтен във второто и финишира седми. Вторият манш на слалома се проведе на осветление. Това бе първи старт на лампи в Кицбюел след този на 25-и декември 1950-а. За Световната купа продължава да води Аксел Лунд Свиндал (Нор) със 757 т, пред Хиршер – 735 т, и Алекси Пинтуро (Фр) – 556. За отличието в слалома начело е Хиршер с 340, пред Нойройтер – 310 и Матиас Харгин (Шв) – 273 т.

В събота от 12,45 ч (бг.време) в Кицбюел е класическото спускане по пистата „Щрайф", а в неделя е суперкомбинацията (Супер – Г и слалом в един манш).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе