Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Нойройтер с първа победа на гигантския слалом

Нойройтер с първа победа на гигантския слалом

Аделбоден. Намиращият се в перфектна спортна форма Феликс Нойройтер (Гер) спечели гигантския слалом на страховитата писта Кьонингсбергли в Аделбоден.

Пред над 15 000 феновете на ските дошли в швейцарския курорт 29-годишният Нойройтер бе седми след първия манш, но с перфектен втори триумфира с общо време от 2:34,60 мин. Втори само на 0,10 сек зад него се нареди Тома Фанара (Фр), а трети е лидера в подреждането за купата в гигантския слалом Марсел Хиршер (Ав). За него това бе пети пореден подиум в дисциплината от началото на сезона. Хиршер има две победи и 3 трети места от общо пет старта в гигантския слалом за СК през сезона. Световният шампион Тед Лигети (САЩ) бе трети след първия манш, но във финалния му се откачи ската след удар в кол и той отпадна. Лидерът за СК Аксел Лунд Свиндал (Нор) зае 12-о място.

До днес единствено Макс Ригер бе печелил гигантски слалом за световната купа за Германия.Това бе през далечната 1973 г в канадския курорт Монт Сент Ан. За Нойройтер пък това е общо седми успех за СК от които 6 са в слалома. Тази седмица в понеделник синът на Рози Митермайер и Кристиян Нойройтер спечели и слалома на осветление в Бормио (Ит). Той се превръща и в големия фаворит за утрешния слалом в Аделбоден. За победата си в Аделбоден днес Феликс взима чек от 40 000 швейцарски франка. За втория са 25 000, а за Хиршер остават 13 000.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе