Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП напомни за сигналите за злоупотреба на Бачев и "Агромах"

БСП напомни за сигналите за злоупотреба на Бачев и

БСП поиска властите да се задействат по техен сигнал за поръчките, които е получавала фирма „Агромах". Депутатите Кирил Добрев и Жельо Бойчев напомниха, че още преди 3 месеца са сезирали властите, при това нарушенията са били за стотици милиони левове.

„Както обича да казва премиера, ако службите си вършеха работата, този човек можеше да не е и на събора", пошегува се Добрев, намеквайки за пиянските изяви на един от директорите на фирмата Методи Бачев. Той призова вътрешният министър Бъчварова „да си задейства службите – всички, които работят по икономически престъпления, за да има резултат, а не да се занимават с арести на журналисти и отделни фенове". Отделно по казуса със задържането на журналисти и свързани със записа с репликите на Бачев са отправили питане към Бъчварова.

„Три дни цялата държава се занимава с изясняване на личните отношения на Борисов. Искам да призова министър Бъчварова със същия устрем, с който защитава честта на премиера, да защитава интересите на хората и обществото. Толкова време отделихме на тази случка с интимен характер, а на нашият сигнал, в който става въпрос за злоупотреби за стотици и милиони, за това как се раздават пари за строителство на магистрали и пътища, държавата и институциите мълчат", каза Бойчев.

През юни БСП поиска оставката на шефа на АПИ Лазар Лазаров, заради това, че фирма „Агромах" приоритетно по негово време е спечелила почти 90 % от поръчките за строителство на пътища, уличавайки пътния шеф в нескрита пристрастност.

В отговор Бачев ги покани на детектора на лъжата и ги заплаши със съд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе