Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Разкъсан мускул провали мача на Кубрат за титлата

Разкъсан мускул провали мача на Кубрат за титлата

Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти срещу Антъни Джошуа в Кардиф.

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Състояние, което отнема месец за възстановяване.

Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени.

Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чийто пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата - през ноември или декември.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе